Sevilla wil aan transfersom en persoonlijke eisen van Ziyech voldoen

Volgens De Telegraaf maakt Sevilla werk van Ajax-speler Hakim Ziyech. De Spaanse club zou aan de  minimaal vastgestelde transfersom van dertig miljoen euro willen voldoen. Tevens is Sevilla bereid om de persoonlijke eisen van Ziyech in te willigen, zo meldt de ochtendkrant verder.

Er is echter nog geen sprake van een akkoord tussen de 26-jarige Ajacied en de vijfvoudige winnaar van de Europa League. De Marokkaans international is momenteel actief op de Afrika Cup. Pas na dat toernooi wil Ziyech over zijn toekomst praten. Eerder deze week bewandelde Quincy Promes de omgekeerde weg. Voor 15,2 miljoen euro (inclusief bonussen 17,2 miljoen euro) werd de Nederlands international vastgelegd door Ajax. Ziyech heeft altijd aangegeven dat het totaalplaatje moet kloppen, als hij vertrekt bij Ajax. De linkspoot heeft een contract tot de zomer van 2021 in de Johan Cruijff ArenA.

Volgens De Telegraaf is er dus sprake van een vastgelegde afkoopsom en lijkt Ajax weinig te kunnen doen tegen een transfer van de creatieve speler. Opvallend, want ongeveer tien maanden geleden zei algemeen directeur Edwin van der Sar nog dat de Amsterdamse club niet werkt met vaste afkoopsommen. “Nee, daar werken we bij Ajax niet mee”, vertelde Van der Sar bij Inside Ajax. “We proberen het in het contract goed te regelen voor spelers. Dat er een goede beloning is die past bij de status en positie die ze hebben in het elftal, maar we werken niet met vaste afkoopsommen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.