Siem de Jong: ‘Dit is heel zuur’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 18 september 2012 22:54 – Bron: NOS Sport

Ajax verloor dinsdagavond vlak voor tijd met 1-0 van Borussia Dortmund. Na afloop gaf Siem de Jong een reactie tegenover de camera’s van de NOS. “Het is wel een teleurstelling. Als je 87 minuten redelijk meedoet en zelf wat kansen creëert, is het wel zonde dat ie op het laatst zo valt”, zegt de aanvoerder. “Op sommige momenten kwamen we met goede aanvallen, maar dat was andersom ook het geval.”

De Jong zag Dortmund in de tweede helft een andere spelopvatting hanteren. “Op een gegeven moment gaan zij meer lange ballen spelen en opportunistischer spelen en dan scoren ze. Dat is wel zuur”, aldus de Ajacied die tevreden was over Ryan Babel. “We weten dat Ryan sterk is en snel. Aan de bal hield hij die goed vast en konden we bijsluiten”, analyseert hij het spel van de spits.

Tijdens de wedstrijd had de aanvallende middenvelder nog wel hoop. “Als zij die penalty missen heb je het gevoel dat zij in een dipje zitten, maar we hadden niet de power om er overheen te gaan.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.