Siem de Jong

Siem de Jong: ‘Ik kwam moeilijk in het spel’

Siem de Jong kreeg voor de tweede keer op rij de kans om zich te laten zien als spits bij afwezigheid van Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg, maar De Jong kon ondanks een doelpunt geen potten breken voorin. “Ik kwam moeilijk in het spel inderdaad. Als spits moet je het veld groot houden en dan kom ik minder in het spel voor dan als middenvelder. De tijd dat ik vroeger in de spits speelde, kwam ik meer in het middenveld. Nu kom ik minder aan de bal dan dat ik wil. Ik ben geen spits die in een wedstrijd één bal voor de goal krijgt en ‘m er dan in schiet.”

De Jong baalt van de nederlaag die volgens hem onnodig was. Hij kon zelf de score openen in de eerste minuut, maar miste van dichtbij met links. “We hebben genoeg kansen gehad. Natuurlijk baal je van die eerste bal, die stuur ik net niet goed naar de goal. Je weet hoe moeilijk we het hebben om die ballen erin te schieten. Daarna geven we de goals te makkelijk weg, creëren we nog wel kansen, maar geven we de wedstrijd uit handen”, analyseert de gelegenheidsspits in gesprek met FOX Sports.

De Jong werd meermaals kampioen, zowel met Ajax als met PSV. De Eindhovenaren zitten nu op rozen. Wat is het verschil? “PSV laat meer zien dat ze het willen, het geluk dwingen ze misschien af. Dat doen wij niet en wij hebben heel veel moeite om te scoren. Zij maken ‘m wel en maken de wedstrijd dan dood. Helaas staan zij er beter voor nu. Wij moeten het seizoen goed proberen af te maken, vooral naar onszelf kijken en wedstrijd gaan winnen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.