Siem de Jong

Siem de Jong: “Ik zie nog steeds een rol voor mijzelf bij Ajax”

Siem de Jong komt momenteel op huurbasis uit voor het Australische Sydney FC, maar per 30 juni loopt de verhuurperiode af. Na de zomerstop zal de 30-jarige middenvelder zich weer melden bij Ajax. De Jong denkt zelf nog een toekomst te hebben in Amsterdam.

“Ik zie nog steeds een rol voor mijzelf bij Ajax. Ik ben een ander type speler dan waar Ajax er nu al veel van heeft”, zegt de oudere broer van Luuk tegen Voetbal International. De Jong blijft wel afhankelijk van wat Ajax van plan is. “Het is afwachten wie doorstromen vanuit de jeugd en wie er van buiten worden gehaald. Het zal een heel interessante tijd worden.”

Mocht er dan toch geen plek zijn in de Ajax-selectie dan heeft de landskampioen van 2011, 2012, 2013 en 2014 wel een idee waar hij zijn loopbaan wil voortzetten. “Dan zou ik graag in de Verenigde Staten spelen. Dat lijkt me heel bijzonder. Ik kom op een punt in mijn carrière dat het financiële niet leidend hoeft te zijn, dat helpt”, aldus De Jong die nog tot 2020 vastligt bij Ajax.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.