Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 04 november 2010 16:31 – Bron: Voetbal Zone

Siem de Jong kan nog niet spreken over zijn beste seizoen. Waar de middenvelder vorig jaar vaak een goaltje meepikte in de Eredivisie en de KNVB Beker, lukt dat deze jaargang nog niet. De middenvelder zelf ziet het iets anders. “Ik krijg alleen iets minder ballen voor het doel, omdat we minder vaak de vleugels zoeken,” zegt de Ajacied. De broer van FC Twente-spits Luuk de Jong scoorde dit seizoen pas drie doelpunten in elf wedstrijden.

De reden dat De Jong minder scoort, is het vertrek van Marko Pantelic. Waar Pantelic meer een spits was die de ballen aannam en kaatste, daar gaat zijn vervanger, Mounir El Hamdaoui, voor zijn eigen actie. “Mounir is een heel goede en beweeglijke speler, die lastig is te verdedigen”, zegt de jeugdinternational. “Hij scoort veel en is heel lastig in de zestien-meter. Pantelic was iets statischer. Maar, misschien wordt er veel over beiden gesproken, omdat ik wat minder scoor dan vorig seizoen. Nu scoren Mounir en Luis veel”, doelt hij op spitsenduo El Hamdaoui en Luis Suárez.

Achter de beide spitsen verzet De Jong een hoop werk. Dat een beloning in de vorm van een doelpunt uitblijft, kan volgens de jongeling aan andere kleine dingetjes liggen. “Het kan ook zo weer omslaan en je moet een beetje geluk hebben”, klinkt de eenmalig international reëel. “Als je twee wedstrijden achter elkaar scoort kom je weer in het ritme.” Zondag speelt Ajax thuis tegen ADO Den Haag. Wie weet kan De Jong dan wel een doelpuntje meepikken.  

Reageren op dit bericht