Siem de Jong

[Officieel] Siem de Jong naar FC Cincinnati

Siem de Jong vertrekt per direct bij Ajax. Al is de transferwindow voor de Amsterdammers gesloten, voor de clubs uit de MLS is deze pas net begonnen en in volle gang. Zo maakten FC Cincinnati en Ajax vandaag wereldkundig dat het Siem de Jong transfervrij over heeft genomen van de Nederlandse landskampioen.

Siem de Jong staat voor altijd in de geschiedenisboeken geschreven als de verlosser van de prijzen-loosheid van de Amsterdammers. Op 15 mei 2011 bezorgde De Jong eigenhandig Ajax de eerste titel na zeven jaar waarna nog vier kampioenschappen op rij met de Amsterdammers zou vieren.

In de zomer van 2014 verruilde de toenmalig Ajax captain de club voor Newcastle United voor een bedrag van €8,7 miljoen. Na een verhuurperiode aan PSV tijdens het seizoen 2016/17, waarin De Jong tegen Ajax scoorde in de Arena (1-1), kocht Ajax de routinier terug voor €2,3 miljoen van Newcastle United.  Helaas werd de terugkeer van de middenvelder niet wat beide partijen er van handen gehoopt.

De Jong werd in het succesvolle Champions League seizoen 2018/19 verhuurd aan het Australische Sydney FC waarmee hij de Australische landstitel veroverde. In totaal speelde de zesvoudig Oranje international (2 goals), 277 wedstrijden voor het eerste elftal van Ajax, scoorde hij 88 keer en won hij eenmaal de KNVB beker, tweemaal de Johan Cruijff Schaal en viermaal de landstitel.

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Nick Kallenbach

Nick Kallenbach

Nick is redacteur bij Ajaxinside.nl en volgt de club op de voet: "Ik geloof in het huidige beleid en visie van Ajax."