Siem de Jong: ‘Opnieuw in de achtervolging’

Aanvoerder Siem de Jong laakt de instelling van zijn team. Vorige week kreeg Ajax alle complimenten over het spel tegen Borussia Dortmund (1-0 verlies), maar moest afgelopen zondag tegen ADO Den Haag (1-1) haar meerdere erkennen. “Alle goodwill die we in Duitsland hebben opgebouwd, hebben we in een paar dagen tijd weer verspeelt”, zegt De Jong in Voetbal International.

1343564495

“Er was na de wedstrijd tegen Dortmund enthousiasme over onze manier van spelen. Daar was in Den Haag niets meer van over. De buitenwereld weit het aan het aanvangstijdstip van half één en onze moeizame resultaten na een doordeweekse wedstrijd, maar dat vind ik geen excuses. Het heeft ook niets met vermoeidheid te maken, anders kun je aan het eind van de wedstrijd de wedstrijd naar je toe trekken.”

De Jong is bang voor het scenario van de afgelopen seizoenen. “Het lijkt wel of we voor de winterstop niet beseffen dat we dit soort wedstrijden moeten winnen. Ook al hebben we een mindere dag, dan moeten we het zakelijk afmaken. In de laatste jaren hebben we na de winterstop wél dat besef, maar nu moeten we wéér in de achtervolging.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.