Siem de Jong

Siem de Jong: ‘Probeer mijn momenten te pakken’

Ajax won zaterdag moeizaam van Willem II, zag ook invaller Siem de Jong. “Verdedigend zakten zij goed in en pakten ze hun momenten. Wij hadden moeite om daar doorheen te komen. In de eerste helft werden we alleen af en toe gevaarlijk met voorzetten”, analyseert De Jong die ook is opgevallen dat Ajax vaker moeite heeft om in de wedstrijd te komen. “We scoren uiteindelijk veel goals, maar we starten vaak moeilijk. We herpakken ons de laatste wedstrijden goed, maar het liefst doe je het vanaf begin af aan goed.”

De Jong was uiteindelijk als invaller wederom erg belangrijk door de 1-2 te scoren. Hij klopt nadrukkelijk aan de deur voor een basisplek, maar moet vooralsnog steeds op de bank beginnen. “Ik heb wel laten zien dat mijn diepgang belangrijk is. Als ik erin kom, probeer ik mijn momenten te pakken en ook vandaag stond ik weer op de goede plek. Je wil altijd starten, maar als je drie wedstrijden op rij vier goals maakt, kiest de trainer voor dezelfde opstelling. Ik moet mijn momenten weer blijven pakken en maak een paar goede goals de laatste wedstrijden. Vandaag schiet ik ‘m ook goed binnen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.