Siem de Jong

Siem de Jong: “We hadden de druk op PSV moeten opvoeren”

Siem de Jong kreeg gisteren een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Een succes werd het niet. Ajax verloor met 1-2 en de 28-jarige middenvelder speelde een zwakke partij. De Amsterdamse club moet nu al een achterstand van acht punten goedmaken op de koploper PSV.

“Utrecht deed het slim. Ze hielden veel mensen achterin en wij creëerden te weinig kansen. In de eindfase waren we steeds net niet goed genoeg”, zegt De Jong tegen Nu.nl. “We kwamen er niet doorheen en hadden besluitvaardiger moeten zijn. De ruimte lag aan de zijkanten, maar uiteindelijk vielen we te veel door het midden aan. We hadden de druk op PSV moeten opvoeren.”
 
Door de interlandweken speelt Ajax pas weer op zaterdag 18 november een competitiewedstrijd (NAC Breda – Ajax). De Jong had liever niet zo lang moeten wachten. “Dan zouden we het verlies tegen Utrecht direct kunnen goedmaken. Aan de andere kant is het misschien goed om de ‘koppies’ leeg te maken en voor de jongens die interlands spelen om even in een andere omgeving te zijn”, aldus de voormalige speler van Newcastle United en PSV.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.