Siem de Jong

Siem de Jong: “Wij zijn zelf nog altijd zoekende”

Siem de Jong stond vorig seizoen als Newcastle-huurling met PSV tegenover Ajax. Hij scoorde toen de 1-1 en Ajax verloor daardoor twee belangrijke punten in de kampioensrace. Aanstaande zondag staan beide ploegen weer tegenover elkaar in de Johan Cruijff Arena. Ajax moet winnen om de achterstand (van tien punten) wat dragelijker te maken.

“Dat het gat zo groot is, komt namelijk vooral door onszelf. Wij zijn zelf nog altijd zoekende, het lijkt inmiddels op een repeterend verhaal en dat is super frustrerend”, zegt de Ajacied in gesprek met Voetbal International. “En dan is het echt noodzakelijk om de onderlinge duels te winnen. We weten wat ons te doen staat, te beginnen komende zondag.”

De Jong gaat ook nog in op de Ajax – PSV van vorig seizoen. “Ik ben sportman en wilde elke dag mezelf bewijzen. Ik was in dienst van PSV en voelde me vorig seizoen dus ook gewoon speler van die club. Natuurlijk kende ik de sentimenten, maar voor mij telde het sportieve verhaal. Het is mooi dat ik op bepaalde momenten bepalend kon zijn”, aldus de 27-jarige middenvelder van Ajax.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Voetbal International

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.