Siem de Jong

Siem de Jong: “Ik voel me wel thuis in De Kuip, haha”

Net als veel andere Ajacieden heeft Siem de Jong een voorliefde voor De Kuip. Ajax pakte landstitels en KNVB-bekers in het stadion van Feyenoord. In 1972 zelfs de Europacup voor Landskampioenen. De Jong scoorde al vier keer in het Rotterdamse stadion.

“Ik voel me wel thuis in De Kuip, haha. Ik bewaar goede herinneringen aan de wedstrijden tegen Feyenoord. Ik heb er volgens mij maar een verloren. Als je zelf scoort is het altijd extra leuk. Op mijn telefoon krijg ik dan ook net iets meer berichtjes dan wanneer ik scoor in andere wedstrijden”, zegt de Ajax-middenvelder tegen ELF Voetbal Magazine.

Hoe ziet De Jong zijn rol in Amsterdam? “Ik wil zoveel mogelijk minuten maken. Ik ben lichamelijk helemaal in orde, maar wedstrijdfit word je alleen door elke week negentig minuten te spelen. Dat zit er nu nog niet in. Ik probeer mij nu te laten gelden tijdens mijn invalbeurten, zoals vandaag. Ik wil graag de concurrentie aangaan met de jongens die nu op het middenveld spelen”, aldus de 28-jarige Ajacied.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
ELF Voetbal Magazine

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.