Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 21 februari 2017 20:32 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax O19 heeft dinsdagavond de kwartfinales van de Youth League behaald. De Amsterdammers waren op Sportpark De Toekomst met maar liefst 3-0 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Dinamo Kiev. Kai Sierhuis scoorde twee van de drie goals en maakte zo zijn naam als goalgetter weer waar. Dani de Wit verzorgde het andere Amsterdamse doelpunt. Ajax speelt op 7 of 8 maart tegen Real Madrid of AS Monaco, die onderling strijden om een plek bij de laatste acht.

Hoewel Ajax drie keer wist te scoren, waren het de Oekraïners die goed uit de startblokken kwamen. Ze kregen twee grote mogelijkheden, maar kwamen niet tot scoren. Ajax counterde na ruim tien minuten spelen naar de 1-0 via Sierhuis en had vanaf dat moment de wedstrijd in handen. Ook in de tweede helft waren de Amsterdammers de bovenliggende partij en was het De Wit die met een knappe kopbal de score verdubbelde. Sierhuis bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 3-0.

Opstelling Ajax O19:

Van Bladeren; Zeefuik (88′ Bakboord), Sidoel, De Ligt, Bakker; Lang (81′ Redan), Eiting, De Wit; Kluivert, Sierhuis en Lopez (62′ Nunnely)