quote: Jamie
[…]

Daar ben ik het toch niet met je eens. Matavz heeft vorig seizoen al bewezen een goede spits te zijn en laat ook dit seizoen zien dat hij zich nog veel verder kan ontwikkelen. Vergeet niet dat hij pas 21 jaar is!

Ik vind het anders dit seizoen best tegenvallen, in vergelijking met vorig seizoen. Kijk met Suarez en Huntelaar hebben we geluk gehad, maar het kan net zo goed fout gaan zoals met eerder genoemde namen. Met als meest extreme voorbeeld Sulejmani.

Laten we er dus voor waken om elke speler die het aardig doet naar Ajax toe te schrijven. Zo lees ik hier en daar bijvoorbeeld ook al dat Tyton van Roda en Kubik van Ado goede aankopen zouden zijn. En dan vraag ik me wel eens af of wij met zijn allen nog wel besef hebben van wat ooit het Ajax niveau was.

Als je halverwege de jaren 90 met voornamelijk eigen jeugd zó goed kon spelen, dan kan dat toch niet ineens nu niet meer kunnen? Ik zeg niet dat we dan meteen weer de CL winnen, maar kampioen van Nederland moet je 3 van de 4 keer kunnen worden.

En nou weet ik ook wel dat geld het voetbal veel veranderd heeft en dat je niet bent opgewassen tegen de huidige “Europese topclubs” omdat ze alle goede spelers wegkopen. Maar het niveau dat we toen haalde kunnen we nog steeds halen, ookal is het niet meer genoeg voor een CL-titel.

Wat ik wil zeggen is: door de laatste 7 waardeloze jaren zijn wij ontzettend veel van ons zelfvertrouwen verloren en hebben wij onze verwachtingen enorm naar beneden bijgesteld. Daardoor zijn teveel spelers die niet van Ajax niveau zijn naar de club gekomen. Neem dus nog eens Matavz voor je, en vertel me dan eens eerlijk en oprecht of hij van Ajax-niveau is of daar ooit naartoe kan groeien..

Dan denk ik dat je misschien moet terugkomen op wat je zei. En daarom is de missie van Cruijff ook zo belangrijk. Ajax moet terug naar de basis, terug naar de eigen denkbeelden en het eigen niveau, dat het nu alweer zo vele jaren verloochend en verkwanseld heeft..

Reageren op dit bericht