Daley Sinkgraven werd in januari 2015 voor veel geld overgenomen van Heerenveen en de verwachtingen waren dan ook hooggespannen voor de frivole middenvelder. Na een teleurstellend eerste seizoen in Amsterdamse dienst probeert Sinkgraven nu een basisplaats af te dwingen onder de nieuwbakken coach Peter Bosz.

“Het begon vorig jaar allemaal goed. De voorbereiding liep lekker en ik had een basisplaats. Door de blessure van Viktor Fischer schoof ik een linie naar voren. Dat was toch even wennen. Ik merkte dat ik op het middenveld beter tot mijn recht kom. Ik heb het spel liever voor me zodat ik teamgenoten met een steekpass kan wegsturen,” aldus Sinkgraven op de officiële website.

Onder Frank de Boer was de spelmaker de laatste maanden niet meer zeker van een basisplaats, maar onder Bosz ruikt Sinkgraven weer kansen. “De nieuwe trainer Peter Bosz zei vorige week tegen me dat iedereen weer op nul begint. Hij zei dat hij de Daley van Heerenveen weer terug wil zien. Daar ga ik voor zorgen. Ik ga mijn stinkende best doen.”

Waar Sinkgraven vorig seizoen vaak in de voorhoede werd opgesteld, ziet hij voor zichzelf een andere rol weggelegd. “De nieuwe trainer houdt van aanvallend voetbal. Ik denk ik daar met mijn creativiteit en acties een belangrijke rol in kan spelen. Ik hoop dat het dit seizoen gaat gebeuren. Het voelt in alle opzichten als een nieuwe start,” besluit hij.