Sinkgraven moest wennen aan medespelers

1423213159

Daley Sinkgraven kwam in januari 2015 naar Ajax met het idee van de Amsterdammers om hem alvast te laten wennen aan de club. Dat blijkt nu een goede zet te zijn geweest. “Het klopt dat het half jaar acclimatiseren goed voor me is geweest. Ik weet dat ik meer in mijn mars heb dan wat ik tot nu toe bij Ajax heb laten zien. Het was wennen aan mijn nieuwe medespelers, de staf, het stadion, de grootte van de club en het Ajax-spel”, aldus Sinkgraven in gesprek met De Telegraaf.

Gezien de opstelling van Ajax tegen VFL Wolfsburg en Saint Etienne lijkt Sinkgraven voorlopig zeker van een basisplek, in tegenstelling tot zijn eerste maanden bij Ajax. “Bij SC Heerenveen kreeg ik een vrije rol, mocht ik lopen waar ik de bal kon krijgen. Hier heb je toch meer looplijnen, die de trainer aangeeft. Dat speelde mee. En fysiek ben ik wat vooruitgegaan, doordat ik daar in de vakantie mee bezig ben geweest. Daardoor kan ik nu op honderd procent het seizoen in.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.