Sinkgraven over nieuwe rol: “Je moet op veel dingen letten”

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 14 november 2016 20:24 – Bron: Ajax TV

1423213159

Voor Daley Sinkgraven is het vooralsnog een seizoen met ups en downs. De jonge middenvelder begon het seizoen als wisselspeler, maar werd halverwege de eerste seizoenshelft door Peter Bosz ineens als linksback geposteerd. Ondanks dat hij het naar behoren doet is hij er zelf nog niet uit waar zijn toekomst ligt. ‘Ik ben er nog niet echt over uit of mijn toekomst daar ligt.’Ik ben altijd middenvelder geweest en dan is dit ineens nogal een stap.

Waar de oud speler van Heerenveen het afgelopen seizoen veelal moest doen met invalbeurten, daar is hij nu een zekerheid in de basisopstelling. “Het is een heel andere positie, dus ik moet de eerste paar wedstrijden wel flink wennen. Ik leer elke wedstrijd nog bij,” vertelt Singkraven in gesprek met Ajax TV. Je krijgt als linksback best vaak de bal en daar houd ik van. Ik kom vaak op de linksbuiten positie en omdat ik wat aanvallender ingesteld ben, is dat wel een voordeel.”

Dat verdedigen een vak apart is ondervond de 21-jarige spelmaker al regelmatig. “Je moet op veel dingen letten tijdens het verdedigen. De lijn van buitenspel, bijvoorbeeld. Daar was ik veel mee bezig, maar nu ben ik wat vrijer in mijn hoofd. Ik heb wel wat foutjes gemaakt, zoals tegen Feyenoord. Dat was een mindere wedstrijd van mij,” zo vervolgt hij. “Als ik nu moet kiezen ga ik toch nog wel voor het middenveld, maar misschien is dat na dit seizoen anders als je me het dan weer vraagt.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.