Sinkgraven tevreden over rentree en over Wöber: “Onwijs goede verdediger”

Daley Sinkgraven maakte gisteren eindelijk zijn rentree na een maandenlange absentie vanwege een knieblessure. De linksback hield het een uur vol tijdens Jong Ajax – Telstar (1-1). Op 13 april van dit jaar speelde de Ajacied zijn laatste wedstrijd, dus Sinkgraven was zeer opgelucht met de speelminuten.

“Ik denk dat ik de gelukkigste speler van het veld was”, zeg Sinkgraven in gesprek met Goal. “Het was fantastisch om weer op het veld te staan. Ik heb mijn knie helemaal niet gevoeld eigenlijk. Ik heb pijnloos kunnen spelen, dus dat is echt super. Ik ben op zich ook wel tevreden over mijn spel. Als je zo’n lange tijd niet gespeeld hebt, dan denk ik dat ik het prima heb gedaan. Ik moet zeggen dat ik niet kapot was, dus dat is ook mooi”, aldus de 22-jarige voetballer.

Behalve over zijn eigen prestatie was hij ook te spreken over Maximilian Wöber. De Oostenrijkse verdediger kwam nog niet verder dan een invalbeurt bij Ajax 1 en daarom speelde hij gisteren ook mee bij Jong Ajax. “Hij is een fysiek sterke jongen en hij is gewoon een onwijs goede verdediger. Bij Ajax proberen we altijd verzorgd voetbal te spelen. Daar kan hij natuurlijk nog stappen in maken. Maar ik denk dat hij zeker een aanwinst is voor Ajax.”

Vanwege de zware hersenschudding van Matthijs de Ligt is een basisplaats in Ajax 1 voor Wöber een stapje dichterbij gekomen. Voor Sinkgraven zelf lijkt dat nog niet het geval. “Dat weet ik nog niet. Ik moet misschien eerst nog wat meer minuten maken. Dat is aan de hoofdtrainer. Als hij mij erbij wil hebben, dan heel graag natuurlijk. Maar ik denk dat ik eerst nog minuten ga maken in Jong.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.