Andre Onana keeper

Slap Ajax verliest terecht van Heracles

Ajax heeft zaterdagavond dure punten verspeeld. Op bezoek bij Heracles Almelo gingen de Amsterdammers met 1-0 onderuit. Mohammed Osman maakte de enige en daarmee winnende treffer van de wedstrijd. Ajax zat geen moment goed in de wedstrijd terwijl Heracles wel een sterkte pot op de mat wist te leggen. Door de nederlaag krijgt PSV zondag de kans om de voorsprong op Ajax te vergroten naar acht punten.

Ajax begon slap aan de wedstrijd en had grote moeite met de druk die Heracles gaf op de verdediging. De thuisploeg was de gehele eerste helft de bovenliggende partij en al na vijf minuten spelen versierde Heracles een strafschop. Kuwas ging achter de bal staan, maar schoot op de paal en daar kwam Ajax nog goed weg. Na ruim een kwartier spelen viel alsnog de 1-0. Onana speelde de bal recht in de voeten van Osman die in een half leeg doel raak schoot. Ajax wist daar weinig tegenin te brengen en leek met een totale offday te kampen, niet de eerste van 2019.

Ook in de tweede helft wisten de Amsterdammers geen raad met het sterk spelende Heracles. Er werden weinig kansen gecreëerd en intussen kwam Heracles er bij vlagen gevaarlijk uit. Ajax kwam één keer tot een knappe en goed uitgespeelde aanval waarbij Tadic en Ziyech combinerend de aanval opzette en laatstgenoemde Huntelaar alleen voor de keeper wist te zetten, maar de spits stuitte op de doelman. Ook het inbrengen van Mazraoui, Labyad en Dolberg hielp Ajax niet waardoor er wederom punten zijn verspeeld in de titelrace. PSV speelt zondag nog tegen FC Utrecht.

Opstelling Ajax:
Onana; Kristensen, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne (60′ Mazraoui), Van de Beek (60′ Labyad), De Jong (80′ Dolberg); Ziyech, Huntelaar en Tadic

 

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.