Slecht en saai Ajax weer gelijk tegen Eagles en geeft koppositie weg

Ajax begon om 20.00 uur met frisse moed aan de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De concurrent PSV was eerder vandaag met 3-0 onderuit gegaan tegen Cambuur, dus Ajax kon een flinke slag slaan in de Johan Cruijff Arena.

De Amsterdammers gaven de basisspelers Álvarez, Bergwijn, Kudus en Berghuis rust. Het kwartet begon op de bank. De vervangers waren Grillitsch, Klaassen, Brobbey en Ocampos.

In de eerste vijftien minuten wilde het nog niet swingen bij Ajax. Meer dan een schot van Tadic en een schotje van Taylor waren er niet te noteren. Ook rond de dertig minuten was Ajax nog niet wakker en daardoor ging Eagles er ook in geloven. Met dit tempo zou de landskampioen geen potten breken tegen de Deventenaren.

En dit vervelende saaie spel werd doorgezet in het laatste kwartier voor rust. Natuurlijk kreeg Ajax nog wat kansjes, maar de echte gretigheid ontbrak gewoon. Schandalig eigenlijk. En toen was er….Klaassen! De Mister 1-0 was er weer. Hij tikte een voorzet van Tadic van dichtbij binnen. Eigenlijk het enige positieve van de eerste helft.

Schreuder vond het niet nodig om te wisselen, dus dezelfde 11 begon aan de tweede helft. Ajax hanteerde een hoger tempo en de ruimtes leken ook groter te worden. Toch bleef Ajax slordig met de kansen omgaan en bleef Eagles hoop houden op een punt. In de 63e minuut besloot Schreuder tot een dubbele wissel: Grillitsch en Ocampos eruit en Alvarez en Bergwijn erin.

Het leverde niets op. Sterker nog: het werd 1-1 na een counter die goed werd binnengeschoten door Willumsson. Ajax had nog 13 minuten om drie punten te behalen. Schreuder bracht 8 minuten voor tijd drie nieuwe spelers in: Lucca, Kudus en Berghuis. Alles of niets dus. Belachelijk dat Ajax het zo ver liet komen. In de resterende speeltijd werd niet meer gescoord. Ajax liep 1 punt uit op PSV, maar gaf de koppositie weg aan AZ dat nu met 1 punt voorsprong de Eredivisie aanvoert.

Forum: Ajax: Seizoen 2022/23 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.