Amsterdam ArenA

Slop: “Stap gezet om er Europees weer bij te horen, ook financieel”

Jeroen Slop verlaat Ajax binnenkort. De vertrekkend financieel directeur zal hoogstwaarschijnlijk worden opgevolgd door Susan Lenderink. De directeur kijkt in een interview met Het Parool terug en vooruit op zijn tijd bij Ajax. Slop ziet dat de Amsterdamse club financiële sprongen vooruit heeft gemaakt.

“We hebben een stap gezet om er Europees weer bij te horen, ook financieel. Dat was lange tijd niet voor ons weggelegd. We kunnen ons niet meten met de Premier League, maar we zijn wel dichterbij gekomen”, begint Slop het gesprek.

De transfer van Neymar voor 222 miljoen euro van Barcelona naar Paris Saint-Germain heeft ook gevolgen gehad voor Ajax. “Sindsdien zijn de transfersommen omhooggeschoten en hebben wij nog meer inkomsten vergaard door zelfopgeleide spelers te verkopen”, vindt de 57-jarige Slop.

Mede door de successen in de Europa League in 2017 en de transfer van Davinson Sánchez heeft Ajax Dusan Tadic en Daley Blind uit de Premier League kunnen halen. “Daar hebben we normaal gesproken niets te zoeken. We zijn weer een club waar spelers graag naartoe komen”, aldus Slop, die beseft dat het aankoopbeleid nooit honderd procent succesvol kan zijn. “Het moeilijkste in het voetbal is het herkennen van talent. Niet iedere aankoop, hoe duur ook, is succesvol. Ook niet bij Ajax. Dat maakt voetbal onvoorspelbaar. Kijk naar Real Madrid: steenrijk, maar te lang vastgehouden aan gearriveerde spelers.”

De salarissen en transferuitgaven bij Ajax zijn omhoog gegaan, maar wat als Ajax zich zoals in het seizoen 2017/18 niet weet te plaatsen voor Europees voetbal? “Dat kan. Ik verwacht dat een aantal spelers dan aangeeft te vertrekken en dat zorgt dan voor inkomsten. Dat gebeurde vorig seizoen ook: we kwalificeerden ons niet voor Europees voetbal en we verkochten Davinson Sánchez voor 40 miljoen euro. Ook als dat niet gebeurt, kunnen we na dit lucratieve seizoen wel iets lijden.”

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Pre-Order het nieuwe Ajax thuisshirt 2019-2020 hier.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.