Geschreven door Richard Suavimani – Uitgave: 15 november 2010 21:39 – Bron: Voetbalzone.nl

Wesley Sneijder vertoeft erg goed bij Internazionale, maar ziet zijn oude club Ajax zwalken. De middenvelder heeft vindt het moeilijk om de Amsterdammers zo in de problemen te zien. Sneijder zegt nog altijd alle verrichtingen in en rondom de Amsterdam ArenA nauwlettend te volgen. “Natuurlijk volg ik de club, die zit in mijn hart. Ik heb er zo lang gespeeld.”

Sneijder is bijvoorbeeld geschrokken van de verliespartij tegen ADO Den Haag, een week geleden. “Als ik ze dan zie spelen tegen ADO Den Haag dan denk ik, dat is Ajax-onwaardig. Het was echt niet best”, aldus de spelmaker van Internazionale en het Nederlands elftal tegenover NUsport. Als het aan hem lag, zou hij eens een kijkje nemen bij op De Toekomst.

Daar loopt een jongen rond die volgens Sneijder nog wel eens wat mee kan brengen. “Ze moeten mijn broertje Rodney een keer een kans geven in het eerste. Hij speelt vanavond bij de beloften. Ik hoop dat ze een keer naar me luisteren. Hij is echt goed, hoor”, aldus de middenvelder ietwat lachend.

Als Sneijder alles goed in zijn perspectief ziet, weet hij echter ook wel dat het wel vaker ‘crisis’ zou zijn in Amsterdam. “Bij Ajax is het ieder jaar een keer crisis. Dan wordt overal een drama van gemaakt. De stemming kan zo weer omslaan. Het is belangrijk dat de directie hier goed mee omgaat en rustig blijft.”  

Reageren op dit bericht