Wesley Sneijder

Sneijder: “Het zal voor Real een hele lastige klus worden om door te gaan”

Wesley Sneijder maakte in 2007 de transfer van Ajax naar Real Madrid. De record-international speelde twee seizoenen bij ‘De Koninklijke’. In 2019 treffen Ajax en Real Madrid elkaar in de achtste finales van de Champions League. De Madrilenen zijn de favoriet, maar volgens de middenvelder zal Ajax de huid duur verkopen.

“Voor Ajax is het het beste moment om Real Madrid te treffen. Real is niet meer zo sterk als afgelopen jaren. Dat is duidelijk”, zegt Sneijder in een interview met Marca. “Ajax heeft een heel jong team, maar heeft veel kwaliteit en speelt heel goed. Vooral in Amsterdam. Het zal voor Real een hele lastige klus worden om door te gaan.”

Real Madrid won van de laatste vijf edities vier keer de beker met de grote oren en is dus torenhoog favoriet. “Maar als Ajax in de eerste wedstrijd een goed resultaat haalt… Real heeft veel problemen met teams die de bal hebben”, aldus de ex-Ajacied. “Het is een goede tegenstander om de kwaliteit van dit Ajax te testen tegen de winnaar van de afgelopen drie Champions Leagues.”

De fans van Real Madrid denken dat het een makkie wordt. “Dat komt omdat zij denken dat Ajax nog hetzelfde is als de laatste keer dat ze in Madrid speelden. Maar daar is niets meer van te zien”, zegt Sneijder. “Bovendien volgt de gemiddelde fan van Real Madrid het Nederlands voetbal niet en weten ze niets van Ajax. Ik wel. Het is een elftal met veel kwaliteit.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.