Wesley Sneijder

Sneijder: “Ik hoop dat Ajax Van de Beek de overstap naar Real Madrid gunt”

Ex-Ajacied Wesley Sneijder hoopt dat Donny van de Beek de overstap maakt van Ajax naar Real Madrid. De recordinternational van Oranje voetbalde zelf vijf seizoenen in Ajax 1 en twee seizoenen voor Real Madrid. De Utrechtenaar hoopt dat de Amsterdamse club mee zal werken aan een transfer naar ‘De Koninklijke’.

“Ik vind dit echt prachtig voor Donny. Hij verdient het”, zegt Sneijder in gesprek met De Telegraaf. “Don heeft het van alle talenten het moeilijkste van allemaal gehad. Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong waren vanaf het begin onomstreden bij Ajax, maar Van de Beek speelde aanvankelijk niet in de basis of werd gewisseld. Als je dan zó veel karakter toont en je zo’n geweldige tweede seizoenshelft speelt dat Real Madrid je wil hebben, dan ben je een echte.”

Van de Beek is inmiddels een onbetwiste basisspeler bij Ajax. “Ik zou zijn transfer naar Real knapper vinden dan alle andere deals die ook geweldig zijn, hoor. Begrijp me niet verkeerd. Maar je snapt wat ik bedoel”, stelt Sneijder. “Ik hoop en verwacht dat Ajax hem deze overstap naar Real Madrid gunt.” Volgens Sneijder kan Ajax het volgende seizoen niet meer tippen aan de vorige jaargang. “Dus wordt de kans voor de spelers ook steeds kleiner dat er een Europese topclub als Real Madrid voorbijkomt. En eerlijk is eerlijk: zo’n bedrag (naar verluidt minimaal 50 miljoen euro, red.) voor een zelf opgeleide speler…”

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.