Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 02 juli 2010 20:40 – Bron: Ajaxinside.nl

Het Nederlands Elftal heeft voor een klein stuntje gezorgd in de kwartfinales van het WK in Zuid-Afrika. De ploeg van Bert van Marwijk won vrijdagmiddag met 2-1 van Brazilië, terwijl de Zuid-Amerikanen toch tot de titelfavorieten behoorde. Oud-Ajacied Wesley Sneijder was de gevierde man door de winnende treffer te maken. Maarten Stekelenburg keepte weer een goede wedstrijd en ook Ajacied Gregory van der Wiel maakte een goede indruk. Demy de Zeeuw kwam niet actie.

Nederland in de eerste minuten goed bij de les, maar na nog geen tien minuten spelen vond Felipe Melo de volledig vrijstaande Robinho die Stekelenburg kansloos liet, 0-1. Brazilië was de gehele eerste helft de bovenliggende partij, maar Oranje bleef dankzij onder andere de Ajaxgoalie goed op de been.

In de tweede helft kreeg Nederland meer grip op de wedstrijd. In de 53e minuut werd een scherp ingedraaide voorzet door Felipe Melo in het eigen doel gewerkt en daarmee viel de gelijkmaker. Oranje putte vertrouwen uit het doelpunt en zette direct aan voor een tweede goal. Deze viel ruim twintig minuten voor tijd toen Dirk Kuyt een corner verlengde op het hoofd van Sneijer die de winnende treffer inkopte, 2-1.

Door de overwinning plaatst het Nederlands Elftal zich voor de halve finales. Daarin zal het moeten aantreden tegen het Uruguay van Luis Suárez en Nicolás Lodeiro of tegen Ghana.  

[quote=erikv78]Eerst een redding met zijn knie, en daarna met de hand.

Dat mist bij een hoop spelers, er ALLES voor over hebben om te winnen
Vind ik ook, vind het ook heel knap dat hij dit durft, veel spelers zouden denken: Geen rood, geen rood. Maar Suarez dacht: Dit is de enigste manier om nog te kunnen winnen. Ik vond zijn reactie ook prachtig. Eerst liep hij volgens mij bijna huilend van het veld af en daarna, toen de penalty werd gemist, rende hij helemaal juichend rond.

Reageren op dit bericht