Kunstgras

‘Solidariteit’ Nederlands voetbal: “Maar dan vragen ze de hoofdprijs, omdat het Ajax betreft”

Vele Nederlandse clubs spelen op kunstgras. Willen de topclubs Ajax, PSV en Feyenoord dit niet dan moet de Top 3 er maar voor zorgen dat er bij verenigingen als Excelsior, ADO Den Haag, Sparta en VVV-Venlo echt gras komt te liggen. Solidariteit noemen deze laagvliegers dat. Sportmarketeer Chris Woerts vindt de eisen van de kunstgrasclubs onzin. 

De tv-gelden zouden wat ‘eerlijker’ verdeeld kunnen worden, volgens de clubs die op kunstgras spelen. Woerts: “Je kunt de plakjes van de taart iets gelijker verdelen, maar dan worden de plakjes voor onze top en subtop nóg dunner”, zegt Woerts tegen het Algemeen Dagblad. “Terwijl de topclubs uiteindelijk bepalend zijn voor de status en het niveau van het Nederlandse voetbal, niet de VVV’s en de Sparta’s”, vindt de voormalige directeur van Feyenoord en Sunderland.

“En wat die solidariteit betreft: als Ajax of PSV een speler wil kopen van een andere Nederlandse club, dan vragen ze de hoofdprijs, omdat het Ajax en PSV betreft. Dan blijft er opeens weinig over van die solidariteit.” Woerts ziet andere oplossingen. “Zo krijgen de clubs samen elk jaar 3 miljoen euro méér van FOX Sports: dat zou je prima apart kunnen zetten voor een ‘veldenpot’. Je zou ook nog een deel van je Eredivisie-aandelen kunnen verkopen, die constructie is niet eens zo heel ingewikkeld.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Algemeen Dagblad

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.