Sontje Hansen: ‘Doorstromen naar Jong Ajax en het eerste’

Sontje Hansen debuteerde vrijdagavond met Jong Ajax in het profvoetbal en bekroonde een voor hem onverwachtse basisplaats met een doelpunt. “Ik vond het al mooi dat ik bij de selectie zat, maar omdat Nicolas Kühn ziek was, mocht ik zelfs in de basis beginnen”, zegt op het de officiële clubsite van Ajax. Het beloftenelftal won met 0-2 bij Cambuur, mede dankzij zijn doelpunt. “Ik wist gewoon dat ik sowieso één kans zou krijgen. Ik krijg niet zoveel kansen, maar áls ik een kans krijg, scoor ik meestal wel. Dat is een kwaliteit.”

Hansen debuteerde in de basis en zag Naci Ünüvar, ploeggenoot bij Ajax O19, ook debuteren als invaller. Na het doelpunt van Hansen weerhield de middenvelder hem nog van een gele kaart. “Ik wilde eigenlijk mijn shirt uittrekken, maar Naci (Ünüvar, red.) hield me tegen. Toen bedacht ik me en deed ik wat anders. Mooi dat we in dezelfde wedstrijd ons debuut konden maken. Naci en ik spelen al lang samen en zijn goede vrienden.”

Hansen is zelfverzekerd en wil in 2020 grote stappen zetten. “Ik speel nog steeds bij O19, maar wil zo snel mogelijk doorstromen naar Jong Ajax en het eerste”, zo schuift hij zijn ambities niet onder stoelen of banken. “Als je de kans krijgt, moet je het waarmaken. Dat heb ik nu wel gedaan, denk ik.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.