Spaan kritisch op selectiebeleid Ten Hag

Henk Spaan, columnist en actief volger van de Ajax-jeugd, is niet te spreken over het selectiebeleid van Erik ten Hag. Spaan neemt verdediger Leon Bergsma als voorbeeld. “Ajax kocht dit seizoen drie verdedigers: Kristensen, Wöber en Orejuela. Ze kostten samen 15 miljoen euro. Intussen verdween Léon Bergsma, sinds de F1 in de jeugdopleiding van Ajax en door Marcel Keizer meegenomen naar het rampzalige trainingskamp in Oostenrijk, geruisloos naar de bijvelden”, analyseert hij in zijn column in Het Parool.

Spaan gaat verder. “Ten Hag vindt het niet meer nodig hem te laten meetrainen met het eerste. Hij traint liever met de buitenlandse aankopen. Kan hij daar zijn mysterieuze voetbalpraatjes op loslaten. Ik ben misschien bevooroordeeld wat Bergsma betreft, die ik een jaar of twaalf stil heb zien uitblinken met vlekkeloze inspeelpasses op Nouri. In dit Jong Ajax kan hij die ballen niet kwijt: er loopt geen Nouri meer. Tegen NEC was Bergsma ongezien de beste verdediger, die alles bij elkaar hield. Hij deed me denken aan Daley Blind toen hij voor Jong Ajax uitkwam.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.