Geschreven door Julien Meijboom – Uitgave: 23 januari 2016 21:50 – Bron: Ajaxinside

Ajax heeft zaterdagavond een belangrijke zege geboekt op Vitesse. De eerste thuiswedstrijd van 2016 en de eerste minuut, het was een goede combinatie. Riechedly Bazoer maakte al in de openingsminuut de enige treffer van de wedstrijd en bezorgde zijn ploeg daarmee drie cruciale punten. Ajax liet tegen de Arnhemmers bovendien zien te kunnen terugvallen op een zakelijke manier van voetballen.

In de eerste helft was de ploeg van Frank de Boer heer en meester. Al na één minuut schoot Bazoer van dichtbij raak nadat hij alert een afgeslagen voorzet op had gepikt. Amin Younes en Anwar El Ghazi zorgden vanaf de flanken voor vermakelijke acties en de verdediging bleek ook tegen Vitesse een stabiele factor. Tegenvaller was het uitvallen van Kenny Tete die al voor rust werd vervangen door Mike van der Hoorn. De centrumverdediger kende een prima invalbeurt.

In de tweede helft liet Ajax de bal aan Vitesse, maar de ploeg van Rob Maas wist weinig te doen met de weggegeven ruimtes door de Amsterdamse defensie. Jasper Cillessen werd amper getest door de aanvallers van Vitesse. Aan de andere kant probeerde Ajax met countervoetbal voor gevaar te zorgen. Younes, Veltman en Dijks waren allen dichtbij het verdubbelen van de score, maar hadden het vizier niet op scherp. Uiteindelijk bleef het bij 1-0 en drie punten voor Ajax.

Opstelling Ajax:

Cillessen; Tete (19′ Van der Hoorn), Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer (81′ Serero), Van de Beek (64′ Sinkgraven), Gudelj; El Ghazi, Milik en Younes