Jaap Stam

Stam adviseert: “Beter is dat De Ligt wel de stap maakt”

Het lijkt voor Ajax een moeilijke zaak te worden om Matthijs de Ligt na dit seizoen te behouden. De verdediger wil niet nog een jaar van Europees voetbal verstoken blijven en de Ajacied laat zien uitgeleerd te zijn in de eredivisie. De laatste twee interlands was hij ook nog de uitblinker bij Oranje. Jaap Stam vindt dat De Ligt verder moet kijken.

“Het was een prima wedstrijd om te kijken waar Matthijs op dit moment staat, een heel goede graadmeter. Goeie gozer, komt er wel” zegt Stam tegen De Telegraaf. “Maar iedere speler kan zich wel een keer dusdanig opladen dat hij een wereldster uitschakelt. Dat betekent niet dat diegene meteen geschikt is voor de top. Zoals een slechte prestatie van Matthijs niet had betekend dat hij het topniveau nog niet aan kan”, denkt de voormalige topverdediger.

“Veel belangrijker dan een eenmalige superprestatie is het om een langere periode te leveren. Daar scouten de topclubs talenten op en worden uiteindelijk koopbeslissingen genomen”, vervolgt de voormalige trainer van Jong Ajax. “Hij is een klassespeler die de top kán halen, maar ook nog een aantal dingen moet verbeteren”, aldus de onlangs ontslagen trainer van Reading.

De oud-international voorziet de 18-jarige Ajacied van advies. “Bij de meeste spelers zeg je: ‘ga niet te vroeg weg uit Nederland’. Maar in het geval van Matthijs denk ik dat het beter is dat hij wel de stap maakt. Met Ajax wint hij acht van de tien wedstrijden en heeft hij zeventig procent balbezit. In de topcompetities is de weerstand vele malen groter. En ik denk dat hij daar nu al bij is gebaat. En of hij gaat spelen? Daar maak ik me bij hem niet zo druk om.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.