Stam haalt uit naar Cruijff

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 25 november 2015 09:22 – Bron: Voetbal International

1357579085

Johan Cruijff uitte maandag veel kritiek op Jong Ajax. Er zou bijvoorbeeld niet goed genoeg worden getraind op balaannames. Jaap Stam pareert die kritiek in Voetbal International. “Ik heb Cruijff de voorbije jaren nog nooit bij een training van Jong Ajax gezien. En zijn pionnen binnen de club ook niet. Hoe weet hij dan waar wij met de talenten aan werken? We zijn juist continu bezig met dergelijke technische aspecten.”

Stam lijkt een beetje ‘moe’ te worden van Cruijff. “Hij laat kritiek optekenen terwijl hij onze werkwijze niet kent. Hij heeft nooit met mij gesproken over Jong Ajax, terwijl deze ploeg een belangrijke schakel is tussen de opleiding en het eerste elftal. Zoals ik ook nooit ben benaderd door Tscheu La Ling (voormalig adviseur van de raad van commissarissen van Ajax, red.) toen die met zijn rapport over Ajax bezig was.”

“Ik heb respect voor alles wat Cruijff heeft bereikt in zijn carrière. Maar hij is niet de enige in Nederland met verstand van voetbal. En hij is ook niet de enige die ooit op topniveau heeft gespeeld. Wij werken dagelijks met spelers bij Ajax. Dan kun je volgens mij tot een beter oordeel komen dan wanneer je dat op afstand doet. Er wordt nu een beeld geschetst alsof in de jeugdopleiding alles perfect gaat en bij de proftak alles waardeloos is. Veel mensen nemen het voor zoete koek aan.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.