Stam: ‘Het voetbal bij Ajax domineert weer’

Geschreven door Jurrian Beeuwkes – Uitgave: 12 juni 2013 16:05 – Bron: Voetbal International

Jaap Stam keert voor drie seizoenen terug bij Ajax. De oud-verdediger gaat aan de slag als assistent van trainer Frank de Boer, en zal de hoogste jeugdelftallen voorzien van individuele trainingen. Twee jaar terug was de 67-voudig international ook al verantwoordelijk voor de trainingen aan jonge verdedigers. Destijds onderging Ajax een heuse machtsstrijd met betrekking tot de fluwelen revolutie ingezet door clubicoon Johan Cruijff.

1357579085

“Ik was in die tijd maar één dag per week bij Ajax, maar dat was genoeg om te ervaren dat er een vreemde en gespannen sfeer hing”, zegt Stam woensdag in de nieuwste uitgave van Voetbal International. “Personen uit beide kampen zaten in dezelfde kantine, stonden op dezelfde trainingsvelden. Je merkte dat mensen op hun hoede waren. Sommige jongens die jarenlang samen hadden gevoetbald, spraken niet meer met elkaar. Dat vond ik wel heel ver gaan.”

Stam was in 2011 ook aanwezig bij de rechtbank om de benoeming van Louis van Gaal, Danny Blind en Martin Sturkenboom te voorkomen. “Ik ben naar de rechtbank gegaan om de visie van Cruijff en de betrokken jongens te steunen. En omdat ik de gang van zake niet juist vond. Ik ben blij dat het nu allemaal achter de rug is. Ajax is een veel te mooie club om aan de onderlinge ruzies ten onder te gaan. Dat is voorkomen door een bepaalde richting te kiezen.”

De rust in de ArenA en op De Toekomst is inmiddels teruggekeerd, zo ervaart ook Stam. “De sfeer op de club is totaal anders nu. Er is rust en eensgezindheid, het voetbal domineert weer. Je ziet het terug op het veld. Ajax speelt herkenbaar voetbal waar een gedachte achter zit. En dat leidt tot resultaat”, aldus Stam.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.