Stefano Denswil: ‘De Boer zag het niet in me zitten’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 23 februari 2016 10:54 – Bron: De Telegraaf

Stefano Denswil De Boer Zag Het Niet In Me Zitten

Stefano Denswil vertrok ruim een jaar geleden onverwachts bij Ajax. Hij verruilde Amsterdam voor een avontuur bij Club Brugge en mocht zelfs transfervrij vertrekken. “De trainer zag het niet echt in me zitten”, stelt hij in gesprek met De Telegraaf over Frank de Boer. “De kans op speeltijd was bij Ajax gewoon veel kleiner. Zo eerlijk moet je zijn. Ik krijg hier de kans om me te onderscheiden. Daarom heb ik ook geen seconde spijt gehad van mijn overstap.”

Toch kende Denswil een stroeve start in België. “Het eerste halfjaar speelde ik niet alles. Dat had puur met aanpassingsproblemen te maken, want hier in België wordt heel anders gevoetbald dan in Nederland. Bij Ajax was me geleerd dat een verdediger belangrijk is in de opbouw, maar bij Club Brugge ging het allereerst om mijn verdedigende taken.” Ondanks dat hij nooit echt is geslaagd bij Ajax, draagt hij de club een warm hart toe. “Omdat ik dankbaar ben voor de opleiding die ik daar heb gehad. Ik zal altijd een Ajax-jongen blijven.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.