Steijn kiest voor Gorter als eerste doelman

Jay Gorter verdedigt voorlopig het doel van Ajax. Hij krijgt zaterdag de tegen Excelsior de voorkeur boven Diant Ramaj nadat eerste doelman Gero Rulli afgelopen weekend met een zware schouderblessure uitviel. “Ik heb nu gekozen voor Gorter omdat hij al langer bij de groep zit en onze stijl van spelen meer beheerst”, verklaart Maurice Steijn. “Hij kent de jongens in de achterhoede goed en spreekt de taal. Het zijn kleine dingen die in zijn voordeel vallen, want ze zitten dicht bij elkaar. Ik kies nu voor Jay.”

Nieuwkomer Chuba Akpom is er tegen de Rotterdammers nog niet bij. “We hebben genoeg mogelijkheden, maar hij komt eraan. We hopen dat hij met de Europese wedstrijden erbij is.” Steijn is blij met zijn tweede nummer 9. “Ik wilde een spits erbij. Met Brian Brobbey hebben we een uitstekende ‘nummer negen’, maar als Ajax zijnde kun je niet met één spits de competitie in. Zij mogen gaan strijden om wie de voorkeur krijgt.”

Verder kwam deze week Anton Gaaei de selectie versterken. “Een talentvolle jongen die goed en sterk gebouwd is. Hij heeft uitstekende voorwaarden om een goede rechtsback van Ajax te zijn. Devyne is momenteel onze eerste rechtsback en Gaaei weet dat hij hem moet uitdagen. Met betrekking tot de spitspositie moeten we kijken wanneer Akpom speelgerechtigd is en klaar om te spelen. Voorlopig doe ik het met deze spelers en daar ben ik heel tevreden mee.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.