Stekelenburg blij met Oranje: “Hield ik geen rekening meer mee”

Maarten Stekelenburg is door de schorsing van Andre Onana eerste doelman van Ajax. Dat doet de 38-jarige Ajacied zeer naar behoren. De routinier speelde alweer elf wedstrijden in de competitie, beker en Europa League. Daardoor zit de doelman in de voorselectie van het Nederlands elftal. De 58-voudig international hoopt mee te gaan naar het EK.

“Ik weet nog dat ik begin februari een vraag kreeg over Oranje, op het moment dat ik net twee wedstrijden had gespeeld. Dat is het opportunisme van het voetbal”, zegt de geboren Haarlemmer in gesprek met Voetbal International. “Inmiddels zijn we iets langer bezig en door de voorselectie is het actueel. Het is heel mooi dat ik in de voorselectie zit. Ik heb nooit bedankt voor Oranje, maar tot voor kort hield ik er natuurlijk geen rekening meer mee. Het hangt samen met speelminuten. Mijn focus lag natuurlijk vol op Ajax. Terug bij mijn club, het ondersteunen van Andre Onana, er klaar voor zijn mocht er iets gebeuren. Dan is Oranje niet iets waar je aan denkt. Maar die situatie is veranderd.”

Stekelenburg denkt een goede kans te maken op een uitverkiezing voor Oranje. Er lopen volgens de keeper niet veel goede Nederlandse doelmannen rond. “Dat is weleens beter geweest. We zitten niet zo ruim in de topkeepers als in het verleden, of als andere landen. In Spanje en Duitsland heb je een hele rits keepers die in aanmerking komen voor de nationale ploeg. Dat is hier nu even minder. Wel zijn er een aantal talenten, die hopelijk kunnen doorgroeien.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.