Geschreven door Ruben Prinsenberg – Uitgave: 05 juli 2010 22:16 – Bron: Voetbalprimeur

Voor Maarten Stekelenburg verloopt het WK meer dan goed, de doelman had de ondankbare taak om Edwin van de Sar te doen vergeten onder de lat bij Oranje, en lijkt daar met vlag en wimpel in te slagen. De Lev Yashin-award, de prijs voor beste doelman, lonkt dan ook voor Stekelenburg. De Ajacied kent echter nog wel iemand die de award zou verdienen. “Die prijs voor de beste keeper van het toernooi is voor jou Luis”, smste de goalie naar teamgenoot Suarez.

Stekelenburg zelf heeft echter ook genoeg knappe reddingen gemaakt dit toernooi. “Tot nu toe gaat het wel lekker, ja”, grijnst hij. Een transfer naar een topclub lonkt. “Voor mij is het gewoon moeilijk om daar nu iets over te zeggen. En ik wil me daar ook even helemaal niet mee bezig houden. We willen deze week nog twee wedstrijden winnen, daar moet alles op afgestemd zijn.”

Toch denkt Stekelenburg niet gelijk aan een overgang naar een club in het buitenland. “Mijn contract loopt nog door tot 2012 en tot nu speelt er niets. Bovendien; het moet allemaal wel kloppen hè. Het moet ook een club zijn waar ik zelf graag naartoe wil, een club die bij me past. Bovendien is het maar de vraag hoe Ajax erin staat.”  

Reageren op dit bericht