Het Nederlands elftal heeft de oefeninterland tegen Australië verloren. Oranje ging in de eerste helft goed van start en kwam zelfs op voorsprong, maar vlak voor de rust ging het mis. Australië benutte een strafschop en het Nederlands elftal moest met tien man verder. In de tweede helft ging het niveau omlaag en kon Australië de overwinning veilig stellen.

Arjen Robben was niet fit genoeg om te spelen en zijn plaats werd ingenomen door Ryan Babel, die de assist gaf bij de eerste goal. De snelle buitenspeler sprintte naar de achterlijn en gaf af op Klaas-Jan Huntelaar, die keihard af kon maken.

Vlak voor de rust lette John Heitinga niet goed op en kantelde de wedstrijd. John Heitinga gaf een zwakke terugspeelbal, waarna Joshua Kennedy werd neergehaald door Maarten Stekelenburg. De doelman werd met rood van het veld gestuurd en Huntelaar werd vervangen door Henk Timmer. Harry Kewell benutte de strafschop die nog genomen moest worden.

Na de pauze daalde het niveau en kon Oranje geen vuist maken. Australië kon zelfs zegevieren door een doelpunt van Kennedy. Komende woensdag start het Nederlands elftal de kwalificatiereeks tegen Macedonië. Maarten Stekelenburg kan dan gewoon in actie komen omdat hij geschorst zal worden voor één of meerdere oefenwedstrijden.  

Reageren op dit bericht