Nico Tagliafico

Sterke tweede helft helpt Ajax langs Heerenveen

Ajax heeft het gat met koploper PSV weer teruggebracht naar 7 punten. In een bij vlagen vermakelijke wedstrijd waren de hoofdstedelingen met 4-1 de baas over Heerenveen. Doelpunten kwamen op naam van De Ligt, aanwinst Tagliafico, Van de Beek en Neres.

Al na drie minuten werd Ajax bijna in het zadel geholpen door Thorsby, die de bal uit een corner op zijn eigen paal kopte. Het bleek de voorbode van een sterke openingsfase van de Amsterdammers, waarin snel duidelijk werd dat Huntelaar het vizier niet op scherp had staan. De van een blessure teruggekeerde spits wist tot tweemaal toe het doel niet te vinden. Uitgerekend De Ligt, vandaag door Ten Hag benoemd als aanvoerder, brak na een half uur spelen met een bekeken kopbal de ban. Het antwoord van Heerenveen kwam echter razendsnel. Ødegaard kreeg alle ruimte geboden en schoot van 20 meter buiten het bereik van Onana raak.

De thuisploeg kwam beduidend scheper uit de kleedkamer dan de bezoekers uit Friesland. Een kans voor Van de Beek was de aanzet voor een fel offensief van Ajax, dat hoe dan ook moest winnen. Met name Huntelaar kreeg kort achter elkaar twee opgelegde kansen. Na een harde bal over stond de lat hem in de weg. Na een uur spelen was een ouderwetse scrimmage voor het doel van Heerenveen aanleiding voor een nieuwe voorsprong. Tagliafico bekroonde met een schot binnenkant paal zijn sterke optreden. Heerenveen kon er maar weinig tegenover stellen en hoopte na het inbrengen van Zeneli en Veerman op een snelle uitbraak. Kort voor het verstrijken van de speeltijd zette Ziyech met een geweldige bal Van de Beek vrij voor Hansen en gunde hem zo zijn 10e competitie doelpunt. Neres deed in blessuretijd nog een extra duit in het zakje.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Christiaan Stevens

Christiaan Stevens