Steven Bergwijn: ‘Ik ben duidelijk geweest dat ik geen rechtsbuiten ben’

Steven Bergwijn kwam afgelopen zomer naar Ajax en maakte in de openingsfase van het seizoen een ijzersterke indruk. Daarna zakte zijn vorm echter in, net als dat van de rest van het team. Er kwam veel kritiek van buitenaf dat Bergwijn op links speelde en niet Tadic die daar de afgelopen jaren furore maakte. Intern was echter bekend dat Bergwijn eigenlijk alleen op links wil spelen. “Ja, ik ben duidelijk naar alles en iedereen geweest dat ik geen rechtsbuiten ben.”

Het feit dat hij bij Oranje daar wel uit de verf kwam, vindt hij onvergelijkbaar. “Iedereen weet dat ik geen rechtsbuiten ben. Ik heb wel eens gehoord dat ik ook op rechts goed kan spelen omdat ik daar bij Oranje onder Ronald Koeman gespeeld zou hebben. Maar dat was heel anders. Daar was ik meer een schaduwspits naast Memphis en pakte Denzel Dumfries de rechterflank. Niet te vergelijken met hoe Ajax speelt”, aldus Bergwijn.

Ook Alfred Schreuder was bekend met de wens van de buitenspeler. “Vanaf het moment dat Ajax me wilde kopen eigenlijk al. Ik zei: hou er rekening mee. Dat herhaalde ik toen de trainer met mij kwam praten. En toen hij me op rechts wilde zetten, zei ik: we kunnen het altijd proberen, maar ik ben geen rechtsbuiten. Ik begreep ook niet echt waarom hij wilde switchen. Op links haal je het best in me naar boven. Je kunt me nog beter op het middenveld dan op rechts zetten.”

Daarmee zegt Bergwijn niet dat hij niet zijn best doet op een andere positie. Hij heeft zijn voorkeur ook aan John Heitinga bekend gemaakt. “Ik ben tegen hem ook duidelijk geweest over mijn voorkeur, zoals bij Alfred. Maar het is voetbal. Het maakt me wel uit waar ik speel, maar ik zal een rol nooit weigeren en op elke plek alles geven.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.