Erik ten Hag

Strijd om landstitel voorbij: Ajax verliest van PSV

Ajax maakt geen kans meer op de landstitel. PSV heeft het kampioenschap definitief binnengehaald door zondagmiddag met 3-0 van Ajax te winnen. De ploeg van Erik ten Hag was niet opgewassen tegen de kersverse landskampioen en eindigde bovendien met negen man dankzij rode kaarten voor Tagliafico en Siem de Jong. De doelpunten werden gemaakt door Pereiro, Luuk de Jong en Bergwijn.

In de eerste helft ging het spel redelijk gelijk op. Ajax had het meeste balbezit, maar de beste kansen waren voor PSV. Lozano en Van Ginkel misten in eerste instantie nog, maar uiteindelijk opende Pereiro in de 23e minuut de score. Klaas Jan Huntelaar kreeg daarna een grote kans op de gelijkmaker, maar de spits vond Zoet op zijn weg. Ruim 5 minuten voor tijd verdubbelde Luuk de Jong de voorsprong van PSV.

De ploeg van Philip Cocu ging met een goed gevoel de tweede helft in, maar Erik ten Hag probeerde daar een stokje voor te steken door Siem de Jong erin te brengen voor Max Wöber. De aanvallende wissel leek een positieve impuls te geven en leverde enkele kansen op, maar de eerste beste kans aan de andere kant werd direct benut door Bergwijn die daarmee de eindstand op 3-0 bepaalde en de strijd om de landstitel in het slot gooide.

Opstelling Ajax:
Onana; Veltman (C), De Ligt, Wöber (46′ S. de Jong), Tagliafico; Schöne, Van de Beek, Ziyech (85′ Mazraoui); Neres, Huntelaar (69′ Dolberg), Kluivert

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.