Strijdlustig Ajax kruipt door het oog van de naald

Geschreven door Thomas Aalderink – Uitgave: 19 februari 2017 16:42 – Bron: FOX Sports

1386513920
Ajax heeft met hangen en wurgen drie punten gepakt in Arnhem. Klaassen werd de matchwinner door het enige doelpunt te maken. De Amsterdammers hadden het moeilijk met Vitesse. Beide ploegen maakte veel fouten, maar compenseerde dit met de nodige werklust. Het resultaat was een spannend duel waarin zowel Ajax als Vitesse alles gaven om tot een goed resultaat te komen.

Vitesse gunde Ajax de bal in openingsfase van de wedstrijd. Het elftal van Henk Fraser probeerde het speelveld zo klein mogelijk te maken en gokte op de counter. Dit resulteerde in de eerste kans van de wedstrijd. Tighadouini kreeg de ruimte om uit te halen, maar schoot ruim over. Ajax speelde te slordig om tot grote kansen te komen.

In de 25ste minuut kreeg Ajax de eerste echte grote kans en sloeg meteen toe. De mannen van Bosz lieten Vitesse zien hoe je een counter succesvol uitvoert. Milot Rasicha verspeelde de bal, waardoor Klaassen zijn ploeggenoot Viergever met een fantastische pass kon wegsturen. De linksback bediende Younes die de bal simpel breed legde op de mee opgestoomde Klaassen. De aanvoerder van Ajax moet je dit soort kansen niet geven en ook deze keer drukte Klaassen beheerst af, 0-1.

Vitesse kroop na de openingstreffer wat meer uit hun schulp, wat de wedstrijd ten goede kwam. Beide ploegen maakte veel fouten, met als resultaat een chaotisch en vooral boeiend schouwspel. Ook in de tweede helft golfde het spel op een neer. Vitesse ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en kwam meerdere malen dichtbij. Zo moest Klaassen een bal van de lijn halen en kon Riedewald wegwerken na een gevaarlijke scrimmage.

Ajax en Vitesse bleven aan elkaar gewaagd. Beide ploegen kregen de nodige kansen om tot scoren te komen. Ajax kreeg de grootste kans toen Ziyech in het zestienmetergebied naar de grond werd getrokken. Blom wees vervolgens resoluut naar de stip en kende een penalty toe. Ajax is dit seizoen niet altijd even gelukkig gebleken als het gaat om penalty’s en ook ditmaal leverde dit buitenkansje geen treffer op. Room bleef lang staan en keerde de poging van Klaassen. Hierdoor bleef het tot de laatste minuut spannend in Arnhem.

Vitesse voerde de druk steeds verder op, maar tot hele grote kansen wisten de Arnhemmers niet te komen. Onana hield opnieuw zijn doel schoon, waardoor de treffer van Klaassen genoeg bleek om de drie punten mee naar Amsterdam te nemen.
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.