Geschreven door Martijn Ruiter – Uitgave: 11 juni 2010 22:21 – Bron: Ajaxinside.nl

Luis Suárez en Nicolás Lodeiro zijn het WK redelijk begonnen. De Uruguyanen speelden vanavond met 0-0 gelijk tegen Frankrijk, een steen vaste outsider voor de eindzege. Het duel in poule A was geen wedstrijd om van te genieten. Suárez begon in de spits, terwijl Lodeiro pas na zeventig minuten inviel. Tien minuten later pakte Lodeiro al zijn tweede gele kaart en voortijdig douchen.

De wedstrijd in Kaapstad begon matig. De Fransen hadden in de openingsfase het betere van het spel, maar Uruguay kwam langzaam terug in haar spel. Beide elftallen speelden achteruit en loerde op kansen in de counter. Echte kansen kwamen er niet. Gourcuff was dichtbij, maar een vrije trap van de Bordeaux-middenvelder werd door doelman Muslera gekeerd. Even later vuurde Diego Forlan op het Franse doel, maar sluitpost Lloris keerde het schot.

Lodeiro had maar drie minuten nodig om zich op het wedstrijdformulier te zetten. De jonge middenvelder zeurde tegenover arbiter Yuichi Nishimura. Twintig minuten voor tijd sloeg de vlam eindelijk in de pan. Toulalan vuurde Pereira naar het gras en na een opstootje begon het slot van een tot dus ver saai duel. Een kwartier voor tijd kwam Abreu in het veld voor Suárez. Nadat de spits al onder de douche stond kon Lodeiro zijn ploeggenoot achterna. De middenvelder gleed door op Sagna en kreeg zijn tweede gele kaart.

Foto: FIFA.com
 

Reageren op dit bericht