Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 17 december 2009 12:39 – Bron: ELF Voetbal

In een interview met het blad ELF Voetbal laat Luis Suárez weten dat een vertrek in de winterstop niet tot de mogelijkheden behoort. “Hoe de verhalen ook luiden: ik ga niet weg in de winterstop. Ik blijf zeker tot juni 2010 bij Ajax,” aldus de Uruguayaanse goalgetter. Hieronder volgt een deel van het interview met de aanvaller, dat vanaf vandaag in zijn geheel te lezen is in het blad ELF Voetbal.

Dat heb je vaker gezegd. Toch geloven mensen je niet helemaal. Begrijp je dat?

“Jawel, maar ik kan niets anders doen dan het blijven herhalen. Ik hoef niet weg. Het zou voor Ajax mooi zijn als ze een mooi transferbedrag krijgen, maar voor mij is geld op dit moment niet belangrijk. Ik ben nog jong. Als ik echt voor de centen zou kiezen, was ik anderhalf jaar geleden wel naar Rusland gegaan. Ik kreeg toen een grote aanbieding. Nee, ik zeg niet welke club dat was.”

Algemeen directeur Rik van den Boog zei dat vijftig miljoen euro een aardig bedrag is om te beginnen met praten.

“Dat is een te gekke prijs. Ik hoop dat Ajax zoveel mogelijk winst maakt bij een transfer. Maar FC Barcelona wilde voor David Villa, een van de beste spitsen ter wereld, afgelopen weekend veertig miljoen euro betalen. Dan ben ik er echt geen vijftig waard. Ik ga Ajax niet zeggen hoeveel ik moet kosten. De club kan dat heel goed zelf bepalen. Ze hebben hier veel ervaring met het kopen en verkopen van spelers; daar vertrouw ik op. Ik wil graag terugkomen naar Amsterdam en niet zoals bij FC Groningen via een arbitragezaak vertrekken. Zij hadden anderhalf miljoen euro voor mij neergeteld en wilden me voor elf miljoen euro verkopen. Ik heb me daar echt kwaad over gemaakt. Dat was geen reëel bedrag. Ajax gaat daar beter mee om.”

Neem je in jouw overweging mee of Ajax de Champions League haalt of niet?

“Ja. Ik moet mezelf blijven ontwikkelen. Daarvoor is het belangrijk om in de Champions League te spelen. Niet alleen voor mij; er zitten meer jongens in onze ploeg die daar klaar voor zijn.”

Ben je bang dat jij je bij Ajax gaat vervelen?

“Ja, wel een beetje. Maar zover is het nog niet. Ik heb een missie. Ik met verder groeien, beter worden. Karim Benzema werd met Olympique Lyon elk jaar kampioen. Dat is mij met Ajax nog niet gelukt.”  

Reageren op dit bericht