Suárez kondigt vertrek aan bij Liverpool

Oud-Ajacied Luis Suárez heeft vrijdag aangekondigd te vertrekken bij Liverpool. De aanvaller, die tussen 2007 en de winter van 2011 187 wedstrijden speelde voor Ajax, zegt in gesprek met Sky Sports dat het ‘een goed moment’ is om van omgeving te veranderen. Eerder deze week haalde de Uruguayaan de slechte relatie met de Britse media aan om de Premier League de rug toe te keren.

1249817326

“Ik word niet gewaardeerd als speler, maar afgerekend op andere zaken”, aldus de Uruguayaan. “Dat gaat mij niet in de koude kleren zitten, zeker omdat er ook veel leugens worden verspreid. Ik heb mijn limiet bereikt en mijn familie lijdt hier ook onder. Ik heb niets tegen Liverpool, integendeel zelfs: ik voel me bijzonder op mijn gemak bij deze club.”

“Maar ik heb een jonge dochter en ik wil niet dat zij continu slechte dingen over haar vader te horen krijgt”, vervolgt Suárez. De aanvaller zegt evenwel nog niet te weten hoe zijn toekomst eruitziet. “Ik weet niet of ik blijf. Als ik blijf, dan is dat vooral vanwege deze fantastische club. Van de andere kant weet ik dat het lastig wordt met die vervelende pers. Ik kan niet eens rustig met mijn baby over straat, de paparazzi zitten mij altijd op de hielen. De coach en mijn medespelers weten al langer hoe ik me daarbij voel: ongemakkelijk.”

Ondertussen worden de speculaties over een vertrek naar Real Madrid luider en luider. Engelse media menen te weten dat de Spaanse topclub Suárez een weeksalaris van 170.000 euro exclusief bonussen heeft voorgesteld. De speler zelf weigerde echter concreet in te gaan op de vermeende interesse en richtte zijn betoog met name op de negatieve kanten van het bestaan in Engeland. “Ik heb nog met niemand gesproken. Ook niet met Liverpool”, zei hij al eerder.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.