Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 11 november 2009 13:09 – Bron: Volkskrant

Luis Suárez zag Klaas-Jan Huntelaar bijna een jaar geleden vertrekken naar Real Madrid. Inmiddels speelt Huntelaar al bij AC Milan, maar ook in Italië kan de oud-Ajacied niet op speeltijd rekenen. Suárez lijkt aankomende zomer ook de stap naar het buitenland te gaan maken, wetend wat er met Huntelaar gebeurt. “Zijn situatie verontrust mij niet”, zegt de Uruguayaan.

“Verontrustender is het te constateren dat de laatste spelers die uit Nederland vertrokken, zoals Wesley Sneijder, Huntelaar en Ryan Babel, niet allemaal even succesvol zijn. Het is gemakkelijk om dan geringschattend te doen over het niveau van de Nederlandse competitie, maar hier leer je ook dingen die je elders niet meekrijgt. Ik denk dat het veel vaker een kwestie van mentaliteit is.”

Suárez heeft overigens alle vertrouwen dat Huntelaar nog wel gaat slagen in Milaan. “Huntelaar ging weg toen de eredivisie te klein voor hem was geworden”, zegt de Ajacied. “Hij is een grote speler en een groot mens. Ik weet zeker dat als trainer Leonardo vertrouwen in hem krijgt, hij weer veel gaat scoren”, aldus Suárez.  

Reageren op dit bericht