Luis Suárez zou graag zijn voetballoopbaan voortzetten in de Engelse Premier League. “Ik maak er geen geheim van dat ik een bewonderaar van de Premier League ben”, vertelde hij aan de Daily Star. “Waar ik van houd is het feit dat er vijf of zes teams zijn van Champions League-niveau. Geen enkele competitie kan dat zeggen. Kijkt maar naar de spelers van Manchester City en Liverpool, met Fernando Torres, Steven Gerrard, Javier Mascherano, David Silva, Yaya Touré en Emmanuel Adebayor. Die clubs spelen Europa League en niet eens Champions League. Dat zegt alles over de kracht van de Premier League.”

Suárez verwacht dat de interesse uit Engeland vanzelf wel komt. “Ik weet dat ik een goed WK heb gespeeld en dan komt er interesse van clubs. Als een club uit de Premier League me echt wil, is het voor Ajax moeilijk om me te behouden en dat weten ze.” De Amsterdamse club wil echter wel de hoofdprijs van 40 miljoen euro vangen voor de Uruguayaanse topschutter.

Manchester United en Tottenham Hotspur zijn de favoriete clubs van Suárez. “Manchester United is een fantastische ploeg en is met Real Madrid de meest prestigieuze club van de wereld. Als je bij Manchester United gaat spelen en je blijft daar enige tijd, ga je prijzen winnen. Tottenham is ook aantrekkelijk. Ze zijn een team met ambitie en hebben de Champions League bereikt. Als er meerdere aanbiedingen komen, zal ik ze overwegen en de tijd nemen. Maar op dit moment steken die clubs er bovenuit.”  

Reageren op dit bericht