Geschreven door Maurice Heijkoop – Uitgave: 23 juli 2009 11:34 – Bron: Voetbal Zone

Ajax heeft het dit seizoen zwaar te verduren tijdens de transfermarkt. De Amsterdammers kwamen er met FC Twente niet uit over Eljero Elia en nu lukt het de club uit de hoofdstad ook niet echt om Demy de Zeeuw los te weken bij landskampioen AZ. Volgens AD/Sportwereld is dat ook niet zo raar, want de clubs uit de subtop hebben afspraken met elkaar gemaakt.

Volgens de krant zouden AZ, FC Groningen, FC Twente en SC Heerenveen afgesproken hebben niet meer te luisteren naar Ajax en PSV. De afspraken zijn in het geheim gemaakt en staan niet op papier. Er komen geen woordvoerders van de vier clubs aan het woord, maar volgens het dagblad zijn de afspraken ten nadele van de Amsterdammers en Eindhovenaren bedoeld.

Joop Munsterman gaf dat onlangs nog in het openbaar toe. De voorzitter van FC Twente zei enkele weken geleden dat hij Elia alleen bij een ‘enorm’ bod naar Amsterdam zou laten gaan, omdat hij ‘de concurrentie niet sterker wilde maken’. Ajax kende eerder al zware onderhandelingen met FC Groningen over de transfers van Luis Suárez en Bruno Silva en moest de absolute hoofdprijs betalen voor Heerenveen-talent Miralem Sulejmani.

AZ heeft De Zeeuw toegezegd te zullen meewerken aan een transfer naar Ajax, maar dan zullen de hoofdstedelingen hun bod wel moeten verhogen. Ajax bood twee weken geleden nog vier miljoen euro voor de middenvelder, wiens contract nog doorloopt tot medio 2011, maar dat voorstel werd naar de prullenbak verwezen door de clubleiding van de Alkmaarders. Bij de supporters van AZ ligt elke verkoop aan Ajax extra gevoelig: de relatie tussen beide clubs is er de afgelopen seizoenen niet vriendschappelijker op geworden.  

Reageren op dit bericht