Geschreven door Erwin de Boer – Uitgave: 12 juli 2009 23:39 – Bron: AD Sportwereld

Miralem Sulejmani maakte gisteren zijn eerste minuten van het seizoen. De Serviër speelde onlangs op het jeugd-EK en begon daardoor later aan de voorbereiding bij Ajax. Martin Jol zei onlangs dat Sulejmani niet fit is en dat hij moet werken aan zijn basisconditie.

“Tussen het jeugd-EK met Servië in Zweden heb ik vijftien dagen vrij gehad. Daarvan ben ik er tien op vakantie geweest.” De aanvaller denkt niet dat dit te kort is. “Ik ben pas twintig, ik zou dat moeten aankunnen. Bovendien heb ik er altijd rekening mee gehouden dat ik niet geheel fit aan de voorbereiding bij Ajax zou beginnen. In elk geval niet zo fit als de andere jongens die al in training waren.”

Sulejmani vindt, net als Martin Jol, dat hij nog niet fit genoeg is. “Ik ben het met hem eens. Ik kan niet ontkennen dat ik niet helemaal fit ben. Maar niemand die begint aan de voorbereiding kan helemaal fit zijn. Tegen Huizen had ik een paar goede acties. In mijn eerste wedstrijd kon ik nog niet beslissend zijn.”

“Ik heb vorig jaar veel last gehad van blessures. Wat ik vooral hoop voor komend seizoen is dat mijn ploeggenoten en ik gezond blijven. Het afgelopen seizoen was moeilijk; iedereen begon steeds over de prijs die Ajax voor mij had betaald. Dat is lastig voor een jongen van twintig jaar. Ik moest me bovendien aanpassen aan een nieuwe omgeving en een nieuwe club. Bij Heerenveen was alles gemoedelijk, Ajax bleek toch wel veel groter.”

De Serviër juicht het toe als Ajax 4-4-2 gaat spelen. “Ik ben daar positief over, het is een goed systeem. Ik ben het gewend, zowel in Servië als bij Heerenveen wordt er zo gespeeld.”  

Reageren op dit bericht