Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 29 november 2010 13:47 – Bron: Telesport

Miralem Sulejmani krijgt dit seizoen eindelijk het vertrouwen van Martin Jol, en dat terwijl de Serviër afgelopen zomer nog wilde vertrekken. “Na gesprekken met de directie en de coach heb ik besloten te blijven. Ik wilde Ajax niet op deze manier, maar met opgeheven hoofd verlaten. En ik hou van de mensen hier”, zegt hij. De aanvaller heeft vertrouwen in zijn kwaliteiten. “Ik weet dat ik een echte Ajax-speler ben en zal dat showen.”

Zondagmiddag maakte hij nog de bevrijdende 0-2 tegen VVV, en hij kwam vaker tot een goede kans voor de goal. Sulejmani vindt dat hij voor Ajax het verschil kan maken. “Ik denk dat ik iets kan toevoegen, omdat bijna iedereen altijd de bal in de voeten wil hebben, het spel van Ajax daardoor voorspelbaar wordt en mijn kracht in de diepte ligt”, legt hij uit. “Met mijn kwaliteiten en snelheid kan ik het verdedigers moeilijk maken. De coach praat daar ook veel met me over. Ik ben fit, voel me sterk en krijg veel support van de trainers, medespelers en fans.”

Door de langdurige schorsing van Luis Suárez, krijgt de Serviër normaal gesproken een basisplaats toebedeeld. “Natuurlijk ben ik niet blij met de schorsing van Luis. Ik vind die ook te hoog. Maar het is wel prettig dat ik normaal gesproken nu eens een aantal wedstrijden achter elkaar de kans krijg”, aldus een tevreden Sulejmani.  

Ik ben het met Suavimani eens, ik bedoel het is, met alle respect, VVV Venlo. Als hij het een paar wedstrijden volhoud ben ik onder de indruk. Nu nog niet super erg. Hij speelde hartstikke goed hoor maar het is, zoals ik al zei, VVV. Dit niveau vast houden en je kan misschien Urby buiten het veld houden, of hopelijk, Mounir. Die speelt ook al een tijdje niet goed…
Reageren op dit bericht