Sulejmani speelde bij Ajax én Benfica: “Dit is een heel sterk Ajax”

Miralem Sulejmani moest en zou in 2008 naar Ajax komen. De toenmalige trainer Marco van Basten kreeg zijn zin. De club betaalde liefst 16,25 miljoen euro voor de toen 19-jarige Servische aanvaller. In 2013 vertrok hij transfervrij naar Benfica. Beide clubs staan morgen (woensdag) tegenover elkaar in de Champions League.

“Dit is een heel sterk Ajax. Ik ben ervan overtuigd dat ze ver kunnen komen in de Champions League. Hoe ver? ‘Alles is mogelijk. Twee jaar geleden haalden ze de finale van de Europa League. Waarom zou dat niet in de Champions League kunnen?”, zegt Sulejmani tegen Ajax.nl. Sinds 2015 speelt Sulejmani voor de Zwitserse club Young Boys. Vorig seizoen werd de ex-Ajacied kampioen met zijn huidige club en dus ook Sulejmani speelt Champions League.

De transfer van sc Heerenveen naar Ajax in 2008 kwam misschien te vroeg voor Sulejmani: “De verwachtingen waren torenhoog en op televisie kreeg ik veel aandacht. Op dat moment had ik niet door wat voor invloed het op mij had. Maar het deed me natuurlijk wel wat, want er lag veel druk op mijn schouders.” Als (veelal) linksbuiten kwam de international tot 158 wedstrijden, 38 doelpunten en 30 assists. Met Ajax pakte hij drie titels en eenmaal de beker.

Sulejmani speelde bij Ajax samen met onder anderen Klaas-Jan Huntelaar, Thomas Vermaelen en Gabri. “Dat waren grote namen en grote persoonlijkheden, voor wie ik heel veel respect had. Voordat ik naar Ajax kwam, keek ik naar die jongens op televisie. Daarna zat ik ineens met ze in de kleedkamer. Zij hielpen met heel veel zaken. Mijn tijd bij Ajax was niet altijd makkelijk, maar aan het einde van de rit ben ik heel trots dat ik speler van Ajax ben geweest.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.