Miralem Sulejmani lijkt te moeten hopen op een vertrek van Luis Suárez, mocht hij nog willen slagen bij Ajax. “Beide spelers in de basis is geen optie”, zegt Martin Jol. “Miralem is gekocht als vleugelspeler, maar dat is hij niet. Hij trekt naar binnen, vanuit de as is hij het gevaarlijkst. Suarez is onomstreden op die plek”, aldus de oefenmeester. “Ik moet keuzes maken”, gaat hij verder. “Waarbij Miki de pech heeft dat hij nu met Suarez moet concurreren.”

“Luis staat op papier aan de zijkant, maar speelt feitelijk als als tweede spits. Dat zou voor Sulejmani ook een geschikte positie zijn. Maar dan moeten we in een kerstboomformatie spelen en dat doen we niet”, aldus Jol die niet tevreden zou zijn over de ontwikkeling van de Serviër. “Miralem is een geweldig talent en ik heb hem lange tijd kansen gegeven, maar ik wil wel progressie zien”, zegt de hoofdtrainer van Ajax.

“Het gaat erom dat je als trainer je spelers aan uitstraling en rendement laat winnen. Ze moeten een eigen gezicht krijgen. Dat is bij bijna alle spelers gelukt, maar bij Sulejmani nog niet”, vertelt Jol. “Het is niet zo dat ik ze een eigen gezicht kan géven. Ik kan ze erbij helpen, dat wel. Maar grotendeels zal het uit de speler zelf moeten komen. Ik kan geen ijzer met handen breken”, aldus de oefenmeester.

Sulejmani is door de Servische bondscoach Radomir Antic wel opgenomen in de voorselectie voor het WK. Antic lijkt dus wel vertrouwen te hebben in de kwaliteiten van de Ajacied.  

Reageren op dit bericht